post

Elämän isoja asioita

Luin häkellyttävän hienon teoksen Paulo Coelholta ”Accran kirjoitukset”. Kirjassa käsiteltiin elämän asioita, jotka laittoivat todella ajattelemaan. Keräsin talteen hyviä pointteja kirjasta, jotka koskettivat minua.

Rakkaus

”Rakkaus on uskon osoitus, ei vaihtokauppa.”

”On parempi, että on rakastanut ja menettänyt rakkauden kuin ettei ole rakastanut koskaan.”

”Elämä on lyhyt. Emme saa kätkeä tärkeitä sanoja sydämeemme. Esimerkiksi sanoja: ”Minä rakastan sinua!”

”Ristiriita saa rakkauden kasvamaan  ja sen ansiosta  rakkaus pysyy rinnallamme.”

”Älkää antako periksi. Yleensä oven avaa vasta viimeinen avain avainnipusta.”

”Rakkaus on pelkkä sana, ennen kuin joku antaa sille merkityksen.”

”Aion katsella läheisiäni hämmästyneenä ja ihmeissäni – onnellisena siitä, että he ovat vierelläni ja jakavat hiljaa kanssani tunteen, jota sanotaan rakkaudeksi ja josta puhutaan paljon, mutta jota ymmärretään vähän.”

Seksuaalisuus

”Kun pelkästään vartalot sulautuvat yhteen, siinä ei ole kysymys seksuaalisuudesta, ainoastaan nautinnosta. Seksuaalisuus on paljon enemmän.”

”Jos kykenemme antamaan ja saamaan yhtä kiihkeästi, ruumis jännittyy kuin jousiampujan jousi, mutta mieli on vapaa jännityksestä kuin ammuntaa odottava nuoli.”

”Jättäydy tunteen valtaan, koska se tarkoittaa, että luotan sinuun.”

”Kun annamme toisen tehdä meidät onnelliseksi, se tekee samalla onnelliseksi hänet itsensäkin.”

Vaikeuksien voittaminen

”Voiko nuorukainen, joka tulee torjutuksi ensirakkaudessaan, väittää että rakkautta ei ole olemassa? Hän sanoo itselleen:”Löydän vielä jonkun joka ymmärtää tunteeni ja elän onnellisena päivieni loppuun saakka.”

”Kun häviämme taistelun tai menetämme kaiken minkä kuvittelemme omistavamme, olemme hetken aikaa surun murtamia. Mutta kun suru haihtuu, löydämme itsestämme voiman joka yllättää ja saa meidät kunnioittamaan itseämme entistä enemmän. Se voima  piilee meissä jokaisessa.”

”Voittajat kuuntelevat sydämensä lyöntejä ja panevat merkille oman jännityksensä ja pelkonsa. He käyvät läpi elämäänsä ja huomaavat, että pelosta huolimatta usko palaa yhä heidän sielussaan  ja ajaa heitä eteenpäin.”

”Kun taistelija on taistelukentällä – joko omasta tahdostaan tai siksi että arvaamaton kohtalo on asettanut hänet sinne – iloitkoon hänen henkensä tulevasta koitoksesta. Jos hän säilyttää omanarvon tuntonsa ja kunniansa, häntä ei voi voittaa, sillä vaikka hän häviäisikin taistelun, hänen sielunsa säilyy koskemattomana.”

”Arvet tekevät syvemmän vaikutuksen kuin miekan terä joka on saanut ne aikaan.”

”Häviäjä ei ole se, joka kärsii tappionsa, vaan se joka antaa periksi.”

Yksinäisyys

”Ilman yksinäisyyttä rakkaus ei pysy pitkään ihmisen rinnalla. Rakkauskin näet kaipaa lepoa, niin että se voisi tehdä matkaa taivaalla ja tulla esiin muissa muodoissa.”

”Yksinäisyys ei ole rakkauden puutetta, vaan se täydentää rakkautta.”

”Ihminen, joka ei ole koskaan yksin ei tunne enää itseään.”

 Sisäinen kauneus ja tyylikkyys

”Ulkoinen kauneus on sisäisen kauneuden näkyvä puoli joka kuvastuu ihmisen silmien loisteesta. Silmät ovat sielun peili ja paljastavat kaiken kätketyn.”

”Tyylikkyys ei ole yllämme olevissa vaatteissa, vaan siinä miten me käytämme niitä. Se ei ole meidän tavassamme pidellä miekkaa, vaan siinä keskusteluyhteydessä, jolla voidaan välttää sota.”

Ystävyys

”Älkää koskaan yrittäkö miellyttää kaikkia, koska silloin te menetätte heidän kunnioituksensa.”

”Etsikää liittolaisia ja ystäviä niiden joukosta, jotka tietävät varmasti mitä tekevät ja keitä ovat.”

”Ystävyys on yksi rakkauden monista kasvoista, eikä rakkaus taivu koskaan toisten mielipiteiden ohjailtavaksi, vaan hyväksyy ystävän ehdoitta, ja kumpikin saa kasvaa omalla tavallaan.”

”Ystävyys on uskomista toiseen ihmiseen, eikä hänen hylkäämistä.”

”Karttakaa kaikin keinoin niitä, jotka ovat ainoastaan surun hetkinä teidän rinnallanne lohdutuksen sanoineen, sillä todellisuudessa he toteavat itsekseen:” Minä olen vahvempi ja viisaampi. Minä en olisi tehnyt noin.” Ja pysykää lähellä niitä, jotka ovat vierellänne ilon hetkinä, koska heitä ei kalva mustasukkaisuus tai kateus, vaan he ovat pelkästään onnellisia nähdessään teidän onnellisena.”

”Liittykää niihin, jotka yrittävät avata vain yhden tärkeän oven, sen joka johtaa teidän sydämeenne.”

”Liittykää niihin, jotka laulavat, kertovat tarinoita ja nauttivat elämästään ja joiden silmät loistavat ilosta, sillä ilo on tarttuvaa ja löytää ratkaisun sieltäkin, missä järki näkee ainoastaan selityksen virheeseen.”

Joskus on hyvä pysähtyä arjen keskellä miettimään elämän tärkeyttä ja sen eri asoita. Miten tärkeää rakkaus, ystävät, vaikeuksien voittamiset ja oman arvokkuuden säilyttäminen tilanteessa kuin tilanteessa on. Elämä on tässä ja nyt. Iloitkaamme ja olkaamme kiitoillisia kaikista pienistäkin asioista,  mitä ympärillämme tapahtuu.

Comments

comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *