post

Isät – Te huippu isät

Isät, te olette tärkeitä!!!

Olin lapsien kanssa kolmestaan reissussa ja matkalla mietimme kovasti mitä heidän isänsä tekee. Kerroin, että isällä oli työjuttu, eikä päässyt mukaan.

Ella tyttäremme tuumasi: ”Mulla on ikävä isää!” ja Elmeri tuumasi: ”Isi tuo aina yllätyksiä!”

Aivan, isä on tärkeä, vaikkei aina olekaan läsnä. Lapsien tuumailut osoittavat sen, että lapsille on todella tärkeää, että omien vanhempien kanssa on omia juttuja. Mitä enemmän näitä omia juttuja on, sitä tärkeämmäksi lapset kokevat ne. Mieheni on kehittänyt lapsien kanssa juttuja, joihin minä en kuulu. He tykkäävät katsella sarjoja telkkarista ja opetella vuorosanat läpi, sana sanalta. Toinen hauska juttu on heillä heidän iltarutiininsa. Isin pitää aina esittää joku esitys lapsille. Heillä on aivan omat juttunsa mille he nauravat. Joskus olen ihan pihalla mitä he puuhaavat ja mielestäni se on mahtavaa. Näinhän sen pitää olla.

Minun – Meidän lapset

Isillä on usein erilainen tapa suhtautua lasten kasvattamiseen kuin äideillä. Äidit tykkäävät promotella mitä lapsi on tehnyt ja usein saakin facebookista lukea kuinka äidit promottavat innoissaan lapsistaan tyyliin ”Minun tyttäreni ….”, ”minun muruni….”. Olen usein jäänyt miettimään, että miksi äidit omivat lapsia? Samanlaillahan ne ovat isien lapsia, sillä ilman heitä lapsia ei olisi olemassa. Miksi en puhuisi tyttärestämme, kun se on mieheni ja minun yhteinen lapsi.

Samansuuntaiset kasvatuslinjat

Isien kasvatuslinjat ovat usein hieman erilaisia mitä äitien. Perheessä onkin tärkeä miettiä, miten kaksi eri ajattelumaailmaa saadaan sutviutumaan yhteen mahdollisimman hyvin. Parasta on, jos äiti ja isä pystyvät puhaltamaan samaan nuotioon, eikä omiinsa. Olen usein pohtinut sitä, että miten ilman toisen muuttamista voitaisiin kasvatuslinjoja yhdistää ja eri tilanteissa toimia fiksummin, yhdessä. Pahinta kasvattajana toimiessa on se, että et saa tukea kasvatusfilosofiallesi ja joudut koko ajan perustelemaan toimintaasi. On tärkeää, että isäkin pääsee vaikuttamaan ja on halukas ottamaan vastuuta asioista.

Isät te olette tärkeitä. Luokaa omat juttunne ja tukekaa puolisoanne kasvatustyössä niin kasvimaasta tulee rikkaampi ja kukkivampi. Ennen kaikkea olkaa läsnä.

Comments

comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *