post

Isouskriisi

Isouskriisi.Se on meillä nyt.Viisivuotiaamme Elmeri on oivaltanut,että häneltä odotetaan että hän on iso monessa asiassa,mutta kun hän ei vielä halua olla niin iso.Seisahduin hetkeksi miettimään asiaa Elmerin kanssa,kun hän kysyi minulta:”Miksi pienten täytyy kasvaa isoiksi?”

Maailman meno on melko huimaa.Pienen on kasvettava pienestä äidin ja isän pallerosta isoksi koululaiseksi ja valloitettava maailma.Pärjättävä omilla siivillä. Tätähän koululaiselta odotetaan. Viisivuotias on vielä leikki-ikäinen hurmuri tai prinsessa, jolla ei pitäisi olla mitään kiirettä kasvaa isoksi.Välillä saa olla vielä pieni ja nauttia siitä kun joku hoivaa.

Keskustelumme jälkeen otin Elmerin syliini ja sanoin:”Saat sinä olla vielä pieni <3″.Mitä pahaa siinä on,jos se tuo lapselle turvan ja turvallisen kasvuilmapiirin.Kummasti kuitenkin se isous nostaa päätään ja kas kumma kuinka iso pienestä lapsesta tuleekaan. Kyllähän lapsilta pitää vaatia tiettyjä asioita kasvatuksellisesti,mutta aina joskus on syytä tarkistaa onko vaatimukset pienelle liian kovia.

Lapset ovat lapsia hetken. Niin tuttu ja kulunut sanonta, mutta joka kerta niin totta.

Leikkikää  lapset, riemuitkaa, elämän haasteet odottavat ja ovat teitä varten vasta, kun olette valmiita niihin.

Comments

comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *