ellalahja1

Kiitollisuus – hyveenä kaunis

Kiitollisuus on kaunis asia.

Osaavatko lapset olla kiitollisia pienistä jutuista tässä materiaalisessa maailmassa?

Nykyaikana lapset ovat tottuneet saamaan paljon kaikkea, on leluja, on vaatteita,on sitä sun tätä. Kun vanha mummo kutoo villasukkia iltojensa iloksi ja ajatellen lapsenlapsiaan, niin osaavatko lapset ja vanhemmat arvostaa tätä tekoa oikeasti? Itse olen tottunut käsitöitä tekemään ja tiedän mikä vaiva niissä on. Villasukat eivät synny tuosta vaan, vaan niihin täytyy käyttää aikaa ja keskittyä niiden tekemiseen.

Kun anoppini tekee villasukkia ja antaa joka vuosi lapsille uudet sukat, valtaa sydämeeni kaunis kiitos anoppiani kohtaan. Nämä ihmiset ovat todella arvokkaita lähelläsi, sillä he auttavat omalla panoksellaan suuresti arkielämän kiireessä. Kun lapsilla on syntymäpäivät, niin miten he osaavat arvostaa saamiaan lahjoja? Avataanko lahjat kiireellä ja heitetään nurkkaan, koska toisesta paketista tuli parempi lahja? Tai hoksaako lahjan saaja ylipäätään kiittää lahjasta sen käsiin saatuaan, sillä lahjan antaja saattaa jopa ”jäätyä” odottamaan kiitosta kyseiseen tilanteeseen luontevana.

Olen monesti miettinyt, että mikä on antamisen tarkoitus. Itse olen oppinut siihen, jo pienestä pitäen, että lahjat tehtiin itse eikä rahalla mälskätty. Siskoni kanssa meillä oli suunnittelupalavereita ja mietimme mitä kaikille tekisimme. Lahjat eivät olleet koskaan mitään tuulesta temmattuja, vaan aina mietittiin käytännöllisyyttä ja sitä, että niistä olisi käyttäjälle jotain hyötyäkin. Tästä ajasta on elämääni jäänyt muisto, joka kantaa elämässäni edelleen. Antamisen hienous on asia, joka saa minut aina niin hyvälle tuulelle. Ei ole merkitystä miten arvokas asia on rahallisesti, vaan se mikä sen antamisen idea on.

Sama asia laittaa ihmisen tekemään isoja juttuja, vaikka helpommallakin voisi päästä. Jouluruokailussa voisi tyytyä muutamaan ruokalajiin, mutta asiaan vihkiytynyt ja antamisen lahjalla siunattu ihminen tekee lajeja toista kymmentä. Ihan vain antamisen ilosta. Itse olen opettanut lapsille, että täytyy olla kiitollinen jokaisesta asiasta mitä elämässä tapahtuu. Se, että saamme hengittää ja olla elossa, on iso asia, josta saa olla kiitollinen joka päivä. Se, että ruoka on pöydässä ruoka-aikana ja läsnä on ihmisiä, jotka välittävät.

Comments

comments

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>