post

New born-kuvaus – mahtava kokemus ja muisto vastasyntyneestä

Olin sairaalassa vastasyntyneen vauvamme kanssa, kun sain mieheni BNI yritysverkoston valokuvaajalta Juho Tauriaiselta, Studio Salama , mielenkiintoisen tarjouksen. Hän kyseli halukkuuttamme kuvata vastasyntynyt kotonamme. Olin heti myyty. Miten mahtavaa saada ammattitaitoisen valokuvaajan kuvia muutaman päivän ikäisestä vauvastamme. Omalla kameralla otetut kuvat eivät vedä vertoja ammattilaisen ottamille ja kun aiemmin olemme lapsista ottaneet ”oikeita” mallikuvia 6 kk ja vuoden ikäisenä, niin miksi ihmeessä noita ei ottaisi heti vastasyntyneestä. Mielestäni tämä idea oli aivan upea ja innostuin.


Kotikuvaus – Miten kätevää

Oli torstaipäivä, kun Juho saapui valokuvaustavaroineen kotiimme. Vauvan rytmin mukaan olimme sopineet kuvauksen loistavasti niin, että vauva oli juuri herännyt ja syönyt ennen kuin aloitimme kuvaukset. Juho värkkäsi kuvauspaikan kuntoon, asetti valaistukset, taustan, kuvien lisämateriaalit ja ohjeisti samalla minua, millä tavalla kuvia ottaisimme. Hauskaa oli se, ettei valokuvaaja häiriintynyt kommenteistani. ”Voi kun hellunen”, ”Miten ihana ilme”, ”Katso tänne, vauvaa, äiti täällä” jne. Montaa hetkeä en varmaan hiljaa ollut :).

WP_017553

Monipuolisia kuvia – Vauvan ehdoilla

Kuten vauvan hoidossa nykypäivänä sanotaan, pitäisi imetyksen ja asioiden sujua vauvan ehdoilla. Imetetään, kun vauva sitä haluaa, hoivataan ja annetaan syliä. Samoilla periaatteilla sujui new born-kuvauksetkin. Kun vauvalla oli nälkä, syötin hänet ja sitten taas jatkettiin kuvauksia. Kuvia otettiin useista eri asennoista, eri tavoilla ja erilaisilla välineillä. Aluksi kuvattiin vaatteet päällä, sitten nakuna, sitten lampaantaljan päällä, äidin käden päällä, harson kanssa jne. Kuvaustilanteet vaihtuivat kätevästi ja Juho neuvoi hienosti koko ajan.

Upeita muistoja
 

Kun kuvaukset olivat ohi, jäimme odottelemaan koeotoksia. Olipas mahtava fiilis päästä näkemään millaisia kuvia Juho oli saanut aikaiseksi pienokaisestamme. Upeaa oli se, että jokaisesta kuvasta oli mahdollista saada värillinen, mustavalkoinen, sepia tai joku muu kuva. Samoin rajauksia pystyttiin säätämään haluamallamme tavalla. Oli hienoa huomata, että yhteistyö perheen ja valokuvaajan välillä toimi loppuun asti ja näin lopputuloksesta voitiin olla tyytyväisiä.

Kuvan ottanut Juho Tauriainen www.studiosalama.fi

Kuvan ottanut
Juho Tauriainen
www.studiosalama.fi

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Nyt kotimme on täynnä vasta syntyneen kuvia. Voi kuinka ihana katsella kuinka pienokaisemme kasvaa ja samalla ihailla 6 päivän ikäisiä kuvia. Olen niin iloinen, että Juho otti yhteyttä ja sovimme kuvauksista, sillä monta upeaa muistoa olisi jäänyt saamatta.

Comments

comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *