post

Oi Suomi, kotimaa sä kultainen <3

On jälleen aika vuodesta hiljentyä ja miettiä sitä, mitä tarkoittaa, että saamme asua ihanan rauhallisessa Suomen maassa kaukana pohjolassa. Mitä tarkoittaa, että meillä on oma itsenäinen Suomi ja ihana siniristilippu, jota arvokkaana kantaa saamme? Sotaveteraaneille saamme hattua nostaa, rohkeille miehille ja naisille, jotka taistelivat sotatantereella meille oman maan. On mahtavaa sanoa, että olen suomalainen.

Rauha maassa- ihmisillä hyvä tahto

Kun saat asua maassa, jossa on rauhaisaa, olet etuoikeutetussa asemassa. Maailmalla tapahtuu tällakin hetkellä paljon pahaa. Ihmisiä tapetaan, soditaan, pommit lentävät. Pahat ihmiset haluavat sotaa ja levittää julmuutta maailmaan. Ei sellaista pieni ihminen voi ymmärtää. Miksi haluta pahaa? Miksi ihmisten tulee kärsiä ja kohdata tuollaista julmuutta? En, vaan ymmärrä.

Kiitollisuus- ihana asia

Olen niin onnellinen siitä, että saan kasvattaa lapsemme Suomessa. Puhtaassa ja ihanassa ilmastossa, jossa onneksi vielä saamme viettää neljää ihanaa vuodenaikaa. Vihreät metsät ja siniset järvet. Lumiset kinokset. Värikkäät puut. Kevään aurinko ja ilo. Suomen kieli on upean erilainen. Kielemme taipuu niin moneen ja useasti itsekin ihmettelee, millaisia sanoja kielessämme on ja miten kieltämme voimme rikastuttaa. Kalevalan kaltaiset teokset ovat upeaa luettavaa. Vanha suomenkieli nostaa päätään, murteet rikastuttavat meitä ja erilaiset kansat värittävät kulttuuriamme. Mämmi, Sisu, Sauna ja Salmiakki ovat suomalaisuutta parhaimmillaan.

Olkaamme onnellisia, että saamme asua Suomessa! Tänään on juhlapäivä. Onnea 98 vuotias Suomi!

Comments

comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *