post

Perheen yhteiset harrastukset – Mikä voimavara!

Mikä onkaan sen kivempaa, kun tehdä perheenä yhdessä jotain. Niin, että kaikilla on kivaa ja jokainen nauttii tekemisestä. Tällaisiä perheen yhteisiä harrastuksia kun löytää perheelleen, niin volaa. Harrastus voi olla käytännössä ihan mitä vain: legojen rakentamista, pelien pelaamista, urheiluharrastuksia, käsitöitä, kulttuuria. Pääasia, että kaikki tekee sitä yhdessä.

Lapset harrastuksiin – Aikaa itselle

Lapsia kuljettaessani harrastuksiin, jäin miettimään, että mikä on ihmisillä syy harrastuksiin viemisessä. Osalla syyt ovat urheilullisia ja lapsen kiinnostuksesta lähteviä, osalla taas enemmän sitä, että saa vähän omaa aikaa, kun lapset juoksevat tai touhuavat jonkun muun kanssa. Itse olen allerginen sille ajatukselle, että veisin lapsia harrastuksiin, jotta pääsen itse helpommalla. Mielestäni lapsella täytyy olla halu tehdä harrastustaan ja sinne pitää itse olla vapaaehtoisesti lähtemässä joka viikko, jos sellaiseen ilmoittaudutaan. Samalla harjoitellaan sitoutumista päätettyyn asiaan.

Perheen keskeistä laatuaikaa

Perheen yhteisten harrastusten tärkeyttä ei voi ylikorostaa. Varsinkin kiireisessä nykymaailmassa lasten ja vanhempien yhteinen aika on kortilla ja silloin usein miettii, että tiedänkö mitä lapsilleni kuuluu, kun tuskin ehdin heitä näkemään? Jos näin käy, täytyisi hälyytyskellojen soida. Varsinkin kouluikäisten lasten kanssa voi tätä käydä helpostikin. Lasten harrastukset vievät paljon aikaa, varsinkin jos harrastaminen on kilpailupohjaista ja reenien määrä voi helposti nousta 4-5 kertaa viikossa. Tällöin olisi tärkeä pysähtyä ja miettiä, että mitä me tehdään yhdessä perheenä ja mikä on se meidän juttu.

Laatuaika – tehokasta ajankäyttöä tärkeimpien ihmisten kanssa. Miksei tuota laatuaikaa käyttäisi niin, että kaikki nauttivat siitä ja saavat energiaa siitä. 

Comments

comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *