post

Uni, tule jo!

Katsoin eilen Marja Hintikan Live-ohjelmaa tv:stä ja ohjelman aihe oli niin tuttu: pienten lasten perheiden univaje. Kun unta ei saa riittävästi, heijastaa se niin fyysiseen kuin henkiseen olotilaasi. Pitkä uneton jakso laittaa ihmisen ihan sekaisin. Kun laittaa silmien luomet kiinni, tuntuu pahalta. Eikö tunnu hassulta? Silloin kun pitäisi alkaa nukkumaan, ei uni tule, kun käyt ihan ylikierroksilla. Ja mikä pahinta niin  silloin alkaa ajatella, että ”mun täytyy nyt nukkua”. Kellon vilkuilu laittaa ahdistuksen päälle vielä rajummin.

Tue puolisoasi

Kun perheessä on pieniä huonosti nukkuvia lapsia, on parisuhde koetuksella. Yhteistä kiireetöntä aikaa ei tunnu löytyvän ja kun sitä joskus sitten löytyy, on ensimmäisenä mielessä, että nyt täytyy nukkua. Niin hullunkurista. Silloinkaan kun on hetki olla rakkaansa kanssa, niin ajatukset pyörivät levähtämisestä, pään selventämisestä. Tuota se väsymys ikävä kyllä teettää. Useampi huonompi yö, tai pidempi jaksoinen nukkumattomuus vaikuttaa ihmiseen ja mielialaan. Tällöin puolisolta kysytään jaksamista, kärsivällisyyttä ja vielä kerran kärsivällisyyttä.

Ilo irti pienistä hetkistä

Voi, että miltä tuntuu se tunne, kun saat yhtäkkiä nukkua vaikka 4 tuntia putkeen! Unelma! Tunne, kun olet täydessä vireystilassa ja valmiina tekemään mitä vain. Tuo tunne on sellainen, joka kantaa pitkälle. Silloin jaksaa pinnistellä, vaikka ahdistaisi, huolet painaisi tai muuten olisi murheita. Sisällä vellova hyvänolon tunne siitä ilosta, että kroppasi on saanut levätä on enemmän kuin sata jänistä. Nämä ovat pieniä – mutta suuren suuria – ilon hetkiä vauvaperheessä.

Aika paremmasta koittaa vielä

Pienten lasten perheessä uskoa koetellaan.  Uskoa siitä, että huomenna tai jossain tulevaisuudessa päivä on aurinkoisempi ja parempi. Sitä on vain uskottava ja jaksettava. Pienten ihmisten hyvinvoinnin tähden :). Onneksi jokainen uusi päivä on taas mahdollisuus ja se voi olla parempi entä eilinen. Ainakin jos siihen jaksaa uskoa.

<3 Usko, Toivo, Rakkaus <3

Comments

comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *